Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Descriere
Trebuie sa va inregistrati ca platitor de TVA in Romania ? Vreti sa contati pe un profesionist responsabil si de incredere ? Nimic mai simplu, suntem aici pentru a va ajuta rapid si profesionist.

Firma de contabilitate Valued Accountancy and Tax services (VAT) ofera servicii de reprezentare fiscala pentru firmele din UE si din afara UE obligate sa se inregistreze in scopuri de tva in Romania.

Conform legislatiei, persoana impozabila stabilita in UE, dar nu in Romania, care are obligatia sa se inregistreze in scopuri de TVA in Romania, poate, in conditiile stabilite de lege, sa isi indeplineasca aceasta obligatie prin desemnarea unui reprezentant fiscal. Persoana impozabila nestabilita in UE care are obligatia sa se inregistreze in scopuri de TVA in Romania este obligata, in conditiile stabilite de lege, sa se inregistreze prin desemnarea unui reprezentant fiscal.

Reprezentantul fiscal are urmatoarele obligatii:

-sa emita facturi in numele persoanei juridice nerezidente care l-a desemnat si sa le transmita beneficiarilor. Reprezentantul fiscal emite factura pentru livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate de persoana impozabila nestabilita in Romania, aplicand regimul de taxare corect.
-sa organizeze evidenta fiscala a operatiunilor economice desfasurate de persoana juridica nerezidenta: jurnal de vanzari, jurnal de cumparari, registrul bunurilor mobile corporale primite in scopul expertizarii sau efectuarii de lucrari asupra acestora, registrul nontransferurilor, etc.
-sa completeze si sa depuna lunar decontul de TVA intocmit in baza evidentei fiscale pentru operatiunile desfasurate in Romania de persoana impozabila nestabilita in Romania pe care o reprezinta.
Din Gura in Gura